Dziękuję Kasi z Veganici, Dominice, Klaudynie, Marlence za pomoc kulinarną i wszystkim, którzy na piknik wpadli. Było super! Powtórka może już we wrześniu:)
wtorek, 26 czerwca 2012
środa, 13 czerwca 2012
Amarantus z warzywami
Składniki:
ok 20 dag amarantusa
4 ziemniaki
3 marchewki
seler
dwie papryki
pieprz ziołowy, curry, sól
+sałatka z rukoli, sałaty, świeżego szpinaku, majonezu sojowego
Przygotowanie:
czwartek, 7 czerwca 2012
Pełnoziarnista pizza ze szpinakiem i koperkowym sosem
Składniki:
Ciasto:
szklanka mąki żytniej pełnoziarnistej
pół butelki ciemnego piwa
pół kostki margaryny wegańskiej (tu "Zwykła z Kruszwicy")
garść świeżego szpinaku
dwa małosolne ogórki
pół czerwonej papryki
cebulka
łyżka koncentratu pomidorowego
łyżka koncentratu pomidorowego
Sos:
dwie łyżki śmietany orkiszowej
dwie łyżki musztardy
odrobina ketchupu
świeży posiekany koperek
Przygotowanie:
WEGE PIKNIK 2012
24 czerwca – niedziela od 11.00 do 15.00
Gdzie?
Amfiteatr w parku Poniatowskiego
Co?
Wegańska uczta przygotowana przez Wegańską Łódź i Veganicę
Pokaz oraz otwarte warsztaty kuglarskie
Zabawy edukacyjne dla dzieci o tematyce animalistycznej
Punkt porad weterynaryjnych
Punkt informacyjny nt. weganizmu i praw zwierząt
Spotkanie z Liskiem Rajmundem
Zapraszają:
Wegańska Łódź
Veganica
Viva! Akcja dla zwierząt - Łódź
http://
http://
www.veganica.com.pl
https://www.facebook.com/
środa, 6 czerwca 2012
Pasta warzywna
Składniki:
dwie marchewki
dwie pietruszki
mały seler
dwie cebule
natka pietruszki
jedna papryka
jeden por
łyżeczka musztardy, sól, pieprz, curry
Przygotowanie:
Warzywa kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na niewielkiej ilości oliwy, dodajemy pół szklanki wody i dusimy na małym ogniu kilkanaście minut, aż woda odparuje. Studzimy warzywa, dodajemy musztardę i przyprawy i blenderujemy wszystko na pastę.
Świetnie smakuje z domowej roboty małosolnymi ogórkami:)
Subskrybuj:
Posty (Atom)