środa, 13 czerwca 2012

Amarantus z warzywami



Składniki:

ok 20 dag amarantusa
4 ziemniaki
3 marchewki
seler
dwie papryki

pieprz ziołowy, curry, sól

+sałatka z rukoli, sałaty, świeżego szpinaku, majonezu sojowego

Przygotowanie:

Amarantusa gotujemy w ok 3/4 litra wody 15 minut. Warzywa obieramy i ścieramy na tarce, paprykę kroimy w drobną kostkę. Dusimy, aż warzywa zmiękną, dodajemy amarantusa, przyprawiamy i dusimy razem jeszcze ok 10 minut.

1 komentarz:

  1. Witaj
    Właśnie uruchomiłam agregator blogów kulinarnych, czyli coś jak durszlak tylko stworzony specjalnie dla wegetarian by nasze przepisy nie gineły w gąszczu mięsożerców ;)
    Serdecznie zapraszam Cię do odwiedzenia go pod adresem http://vegespot.pl i jeśli przypadnie Ci do gustu zarejestrowania się i dodania bloga do katalogu.
    Pozdrawiam
    Aniko.

    OdpowiedzUsuń