Składniki:
¾ szklanki oleju
1 szklanka cukru trzcinowego
2 szklanki mąki razowej
szklanka mleka sojowego (lub wody)
3 duże łyżki śliwkowej konfitury domowej roboty
1 aromat pomarańczowy
duża łyżka cynamonu
dwie łyżki sodki
łyżka kakao Przygotowanie:
Miksujemy cukier z olejem, aromatem i konfiturami, dodajemy stopniowo mąkę zmieszaną z sodą, cynamonem i mleko ciągle miksując. Wstawiamy do piekarnika na 50 minut ( w temperaturze 180').
Miksujemy cukier z olejem, aromatem i konfiturami, dodajemy stopniowo mąkę zmieszaną z sodą, cynamonem i mleko ciągle miksując. Wstawiamy do piekarnika na 50 minut ( w temperaturze 180').
Gdy wystygnie możemy zalać je polewą z gorzkiej czekolady.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz