niedziela, 8 stycznia 2012

Szybki sposób na...parówki sojowe w cieście


Składniki:

4 parówki sojowe na jedno ciasto francuskie
łyżka oliwy z oliwek
2 ząbki czosnku
sól ziołowa, pieprz ziołowy

Przygotowanie:

Ciasto kroimy na 4 kawałki, na każdym kawałku kładziemy parówkę i smarujamy ją oliwą z wyciśniętym czosnkiem i przyprawami. Zawiajmy i nacinamy na wierzchu. Wstawiamy do rozgrzanego pieca na ok 20 minut. Szybka i pożywna potrawa:)

5 komentarzy:

  1. ekstra wygląda, na pewno najlepiej smakuje. szkoda, że te parówy są tak drogie. tzn chodzi mi o te takie polsoi bo są najlepsze, te orico w puszce niestety nie podchodzą mi;/. bardzo dobry pomysł, wypróbuję na pewno.pzdr

    OdpowiedzUsuń
  2. No niestety są, ale raz na jakiś czas można zaszaleć;)

    OdpowiedzUsuń
  3. świetny pomysł, na pewno wkrótce go wypróbuję :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Trzeba szukać ;) w Łodzi w centralu są za 6zł, cena jeszcze w miarę do przeżycia.

    OdpowiedzUsuń
  5. Bardzo pysznie wyglądają! ;P Aż chce się je zjeść ;)

    OdpowiedzUsuń