... czyli zabawa z agarem:)
Składniki na nietypową jabłkową galaretkę;) :
mała łyżeczka proszku żelującego agar
300ml wody
3 jabłka
łyżeczka cynamonu
Przygotowanie:
Agar rozpuszczamy w wodzie i gotujemy ok 15 minut. Jabłka ścieramy na tarce, dodajemy cynamon i cukier, zalewamy wodą z agarem i wstawiamy do lodówki na ok 2,3 godziny.
Babeczki:
Składniki:
szklanka mąki
3/4 szklanki cukru
1/2 szklanki oliwy
szklanka mleka kukurydzianego (może być woda lub inne mleko roślinne)
garść wiórek kokosowych
3 łyżki kakao
łyżka sody (lub jak kto woli proszku do pieczenia)
Przygotowanie:
Łączymy składniki mokre i suche, następnie mokre dodajemy do suchych miksując. Wlewamy do foremek i wstawiamy do rozgrzanego na 170 stopni piekarnika na ok 45 min.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz