niedziela, 19 lutego 2012

Ryż z jabłkami




Składniki:

dwie torebki ryżu
4 jabłka
duża łyżka cynamonu
pół szklanki cukru (tutaj buraczany)
1/4 szklanki mleka roślinnego

Przygotowanie:

Ryż gotujemy w nieosolonej wodzie. Jabłka obieramy i ścieramy na tarce, wrzucamy do garnka, zalewamy mlekiem, dosypujemy cukier i cynamon, podgrzewamy. Ugotowany ryż odcedzamy i dodajemy do jabłek, mieszamy, podgrzewamy i gotowe:) Szybki i prosty obiadek:)

1 komentarz:

  1. uwielbiam ryż z jabłkami, nie dodaję cukru, raczej bakalie (rodzynki, daktyle) albo miód, poza tym dużo cynamonu albo przyprawy piernikowej. Można dodać jakieś orzeszki, lub ziarno słonecznika, ja ostatnio dodaję też wiórki kokosowe (ale ostatnio pcham je do wszystkiego, więc to moje zboczenie). Pyyycha!

    Pozdrawiam
    monika

    OdpowiedzUsuń