Składniki na 10 ciasteczek:
3/4 szklanki mąki razowej
1/8 kostki margaryny wegańskiej
zimna woda (mniej, niż pół szklanki)
szczypta soli
szczytpta cynamonu
polewa orzechowa gelwe (jest wegańska!)
posypka cukrowa
Przygotowanie:
Mąke ugniatamy z margaryną podlewając wodą, z ciasta formujemy kulkę i wkładamy na 30 minut do lodówki. Po upływie 30 minut kulkę rozwałkowujemy i wycinamy dowolnego kształtu ciastka (ja użyłam foremki do babeczek). Pieczemy ok 20 minut w 180 stopniach. Polewamy polewą i posypujemy posypką.
Szybko, zdrowo, kolorowo:)
a ta posypka cukrowa to dr oetker?
OdpowiedzUsuńjesli tak, to nie jest wegańska, ba , nawet nie jest wegetariańska. zawiera koszenilę
posypka była prezentem od koleżanki z Berlina, firma BioVegan
OdpowiedzUsuń