niedziela, 11 marca 2012

Razowe ciasteczka w polewie czekoladowej



Składniki na 10 ciasteczek:

3/4 szklanki mąki razowej
1/8 kostki margaryny wegańskiej
zimna woda (mniej, niż pół szklanki)
szczypta soli
szczytpta cynamonu
polewa orzechowa gelwe (jest wegańska!)
posypka cukrowa

Przygotowanie:

Mąke ugniatamy z margaryną podlewając wodą, z ciasta formujemy kulkę i wkładamy na 30 minut do lodówki. Po upływie 30 minut kulkę rozwałkowujemy i wycinamy dowolnego kształtu ciastka (ja użyłam foremki do babeczek). Pieczemy ok 20 minut w 180 stopniach. Polewamy polewą i posypujemy posypką.
Szybko, zdrowo, kolorowo:)

2 komentarze:

  1. a ta posypka cukrowa to dr oetker?
    jesli tak, to nie jest wegańska, ba , nawet nie jest wegetariańska. zawiera koszenilę

    OdpowiedzUsuń
  2. posypka była prezentem od koleżanki z Berlina, firma BioVegan

    OdpowiedzUsuń