Składniki na keksówkę:
dwa dojrzałe banany
1/2 szklanki oliwy z oliwek
2/3 szklanki cukru buraczanego
1,5 szklanki mąki
łyżeczka proszku do pieczenia
łyżka cynamonu
2/3 szklanki wody
Przygotowanie:
Cukier miksujemy z oliwą i bananami, potem stopniowo dodajemy wymieszane składniki suche (mąkę, cynamon i proszek), podlewamy wodą i ciągle miksujemy do uzyskania kremowej masy. Pieczemy ok godziny w 180 stopniach.
Smacznego!
Hehe, czy to ciasto było wzorowane na Sevemirze Wegańskim? Bo ja też ostatnio takie zrobiłam:). Niestety nie dopiekłam i zrobił się zakalec, ale bardzo pyszny. Poszedł tak szybko, że nawet zdjęć nie zrobiłam.
OdpowiedzUsuńCiacho powstało z tego, co było pod ręką, niekoniecznie się na czymś wzorowałam;)
OdpowiedzUsuń