poniedziałek, 26 marca 2012

Ciasto z bananami




Składniki na keksówkę:

dwa dojrzałe banany
1/2 szklanki oliwy z oliwek
2/3 szklanki cukru buraczanego
1,5 szklanki mąki
łyżeczka proszku do pieczenia
łyżka cynamonu
2/3 szklanki wody

Przygotowanie:

Cukier miksujemy z oliwą i bananami, potem stopniowo dodajemy wymieszane składniki suche (mąkę, cynamon i proszek), podlewamy wodą i ciągle miksujemy do uzyskania kremowej masy. Pieczemy ok godziny w 180 stopniach.
Smacznego!

3 komentarze:

  1. Hehe, czy to ciasto było wzorowane na Sevemirze Wegańskim? Bo ja też ostatnio takie zrobiłam:). Niestety nie dopiekłam i zrobił się zakalec, ale bardzo pyszny. Poszedł tak szybko, że nawet zdjęć nie zrobiłam.

    OdpowiedzUsuń
  2. Ciacho powstało z tego, co było pod ręką, niekoniecznie się na czymś wzorowałam;)

    OdpowiedzUsuń
  3. a co zamiast cukru proponujesz, bo ja go nie używam, noi czy może być mąka razowa, zamiast białej?

    OdpowiedzUsuń