niedziela, 1 kwietnia 2012

Zdjęcia z kiermaszu + przepis na sajgonki






Składniki:

Farsz:

woreczek ryżu,
2 średniej wielkości marchewki,
1/2 kapusty pekińskiej,
1 duża cebula,
1/2 puszki kukurydzy,
kilka pokrojonych plasterków ananasa,
sproszkowane chili,
mielone curry,
sól i pieprz

+ papierki ryżowe i olej do smażenia

Przygotowanie:

Warzywa drobno kroimy, podsmażamy na patelni i przyprawiamy. Ostudzony farsz owijamy w papier ryżowy i smażymy na głębokim tłuszczu.

Smacznego!


2 komentarze:

  1. witam mam na imię Anna jestem z łodzi i od niedawna jestem wegetarianką, mam nadzieję że znajdę tu fajne inspiracje na ciekawe potrawy, dlatego dodaje bloga do obserwowanych. swoją podróż do zdrowszego życia opisuję na blogu - papieros jest fe- zapraszam do poczytania. chciałabym zapytać gdzie odbywają się jakieś imprezy z udziałem wege? oraz co to był za kiermasz? czy przypadkiem nie organizowała go p. Maria? z robi się w łodzi? bo nie widziałam tego stoiska na ostatnim spotkaniu? a bardzo chciałabym spróbować dań przygotowanych przez profesjonalistkę. pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  2. Witam, tak -kiermasz organizowała Marysia, jeśli tylko mamy czas, to się tam pojawiamy. Nie robię oczywiście wszystkiego sama, zawsze jest grono wegan do pomocy. Zapraszamy w niedzielę na Pasaż Rubinstaina od 13 do 16 na Dzień Ziemi organizowany przez Ferso, będzie dużo wegańskiego jedzonka:)

    OdpowiedzUsuń