Składniki:
ciasto:
szklanka mąki
pół szklanki piwa (najlpeiej ciemne)
pół kostki wegańskiej margaryny)
farsz:
pół szklanki czerwonej soczewicy
cebula
natka pietruszki
pół kostki tofu
2 duże łyżki koncetratu pomidorowego
przyprawy
Przygotowanie:
Z mąki, piwa i margaryny ugniatamy ciasto i odstawiamy na godzinkę do lodówki.
W tym czasie podsmażamy na oliwie posiekaną cebulkę, dodajemy soczewicę, podlewamy wrzątkiem i dusimy, aż soczewica napęcznieje. Na koniec dodajemy koncentrat, natkę, przyprawy i pokrojone w kostkę tofu. Studzimy farsz.
Ciasto rozwałkowujemy i układamy w tortownicy, na wierzch kładziemy nasz farsz.
Pieczemy ok 20 minut w 200 stopniach.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz