sobota, 17 marca 2012

Kotlety z soczewicy z płatkami żytnimi






Składniki:

szklanka czerwonej soczewicy
szklanka płatków żytnich
ok pół szklanki oliwy/oleju
1/3 szklanki bułki tartej
przyprawy: czosnek, kolenra, sól, pieprz

Przygotowanie:

Soczewicę gotujemy z przyprawami, odcedzamy i studzimy. Dodajemy płatki, bułkę, wyciśnięty czosnek i oliwę, ugniatamy ciasto i próbujemy formować kotleciki, w razie potrzeby dodajamy więcej oliwy bądź bułki.
Smażymy ok 3 minut po każdej stronie.
Smacznego!

3 komentarze:

  1. och, no mniamutne, czekam na kuchnię, żebym mogła robić takie pyszności.
    Pozdrawiam
    Monika

    OdpowiedzUsuń
  2. Fantastyczne, kolendra ma byc mielona?
    Wygladaja troche jak kurczak D:

    OdpowiedzUsuń