poniedziałek, 26 marca 2012

Rolada z tofu






Składniki:

ciasto francuskie
dwie marchewki
trzy cebule
kostka tofu
czerwona fasolka z puszki (jakaś resztka ze śniadania;))
ulubione przyprawy

Przygotowanie:

Marchewkę i tofu ścieramy na tarce, cebulkę drobno siekamy, smażymy na patelni i doprawiamy, dorzucamy fasolkę. Farsz musimy odparować i wystudzić!
Następnie nakładamy go na ciasto i zwijamy.
Pieczemy ok 20 minut w 180 stopniach, aż ciasto się zarumieni.
Szybki i prosty pomysł na obid;) Smacznego!

2 komentarze:

  1. Rolada wyglada mistrzowsko, a smakuje pewnie jeszce lepiej :)
    Jak dla mnie wasz blog jest jednym z najlepszych blogow weganskich w calej Polsce ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Jest nam niezmiernie miło:) Pozdrawiamy:)

    OdpowiedzUsuń