Składniki:
1,5 szklanki mąki
1 szklanka cukru trzcinowego( 3/4 dla lubiących mniej słodkie)
2 duże łyżki kakao
1 szklanka cukru trzcinowego( 3/4 dla lubiących mniej słodkie)
2 duże łyżki kakao
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
1 szklanka mleka kokosowego
1/3 szklanki oliwy z oliwek
duża łyżka wiórek kokosowych
sok z połowy limonki
polewa:
pół gorzkiej czekolady
garść wiórek kokosowych
Przygotowanie:
Mieszamy oddzielnie składniki suche i mokre. Mokre dodajemy do suchych intensywnie mieszając, ja dodatkowo zawsze blenderuję.
Wlewamy do foremek i pieczemy ok 30min w temperaturze 180 stopni.
Czekoladę rozpuszczamy w rondelku, polewamy nią upieczone babeczki. Na koniec sypiemy wiórki i dekorujemy limonką.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz