Składniki:
pół szklanki mleka kokosowego
pół szklanki cukru pudru
pół szklanki startych migdałów
300 g wiórek kokosowych + dwie garści do obtoczenia
8 zmielonych wegańskich ciasteczek kokosowych
około 40 sztuk migdałów bez skórki (zalej na kilka minut migdały wrzącą wodą, a skórka odejdzie bez problemów)
250 g margaryny lub 200 g oleju kokosowego
Przygotowanie:
Rozpuścić margarynę w rondelku. Wymieszać dokładnie wszystkie składniki - oprócz migdałów. Połączyć uzyskana masę z rozpuszczoną margaryną i wstawić do lodówki na godzinę. Kiedy masa stężeje - lepić kulki wielkości orzecha włoskiego wkładając do środka każdej migdał. Obtaczać w wiórkach i znów wstawić do lodówki:)
pyszne musiały być te kuleczki ;), migdałów z kokosem chyba jeszcze nie łączyłam... szkoda, że dopiero teraz się dowiedziałam że w niedzielę była taka fajna akcja u nas w mieście
OdpowiedzUsuń