Tym razem przepis na kulki kokosowe Agaty:)
Składniki:
puszka mleka kokosowego (moim ulubionym ze względu na cenę i smak jest "KIER"),
1 i 1/4 szklanka kaszy manny
rodzynki sułtańskie
pół łyżki stołowej oleju
cukier i cukier waniliowy (ilość wg upodobań)
wiórki kokosowe do obtoczenia
Przygotowanie:
Składniki łączymy ze sobą i gotujemy do uzyskania gęstości ciasta - aż masa stanie się trudna do wymieszania. Lekko studzimy i formujemy kulki, następnie obtaczamy w wiórkach i umieszczamy na krótko w lodówce :)
pół łyżki stołowej oleju
cukier i cukier waniliowy (ilość wg upodobań)
wiórki kokosowe do obtoczenia
Przygotowanie:
Składniki łączymy ze sobą i gotujemy do uzyskania gęstości ciasta - aż masa stanie się trudna do wymieszania. Lekko studzimy i formujemy kulki, następnie obtaczamy w wiórkach i umieszczamy na krótko w lodówce :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz