poniedziałek, 5 września 2011

CIASTO CYTRYNOWO-KOKOSOWE


Kolejny przepis z kiermaszu:)


Składniki:

jedna i dwie trzecie szklanki cukru
2/3 szklanki oleju
1 mleko kokosowe (400 ml)
1/4 szklanki mleka sojowego
1/4 szklanki soku z cytryny
3 łyżki startej skórki cytryny ( z tych cytryn, z których uzyskaliśmy
sok:)
2 łyżeczki ekstraktu waniliowego
3 szklanki mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 łyżeczka  sody oczyszczonej
1 łyżeczka soli
półtorej szklanki wiórek kokosowych


Przygotowanie:

W jednym pojemniku dokładnie mieszamy: cukier, olej, mleko kokosowe, mleko sojowe, sok z cytryny, skórkę z cytryny i ekstrakt waniliowy. Po wymieszaniu do tej masy dosypujemy mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, sól i na końcu wiórki. Piecemy w 180 stopniach ok 45min.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz