Często spotykam się z zarzutem, że weganie tostów nie jedzą bo tosty muszą być z serem. Otóż wyobraźcie sobie, że nie muszą! Ba, nawet mogą być bez sera i być smaczne! Nie możliwe? A jednak ;) To taki przykład wegańskich pysznych tostów, które ostatnio poczyniłam.
Składniki:
chleb tostowy
pasta ze słonecznika (taka prosta, moczymy słonecznik, mielimy a potem trochę soli i oliwy i jest)
ogórek zielony
czerwona fasolka (z puszki)
kukurydza (również z puszki)
majonez wegański (chociaż z keczupem też są dobre)
Przygotowanie:
To nic skomplikowanego, po prostu kromkę smarujemy pastą słonecznikową, na to plasterki ogórka a następnie kukurydza i fasolka. Przykrywamy drugą kromką i kładziemy do tostera. Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz