niedziela, 4 września 2011

PASTA Z TOFU





Dziś prezentujemy kilka zdjęć z wczorajszego kiermaszu, dziękujemy za zainteresowanie! Następnym razem przygotujemy na pewno więcej jedzenia i dla wszystkich starczy;) A o to przepis na pastę z tofu:




Składniki:

Paczka tofu naturalnego (180g) 
Cebula (raczej mniejsza)
3 łyżeczki koncentratu pomidorowego 
2 łyżki wegańskiego majonezu (np. z mleka sojowego)
Szczypiorek 
Ząbek czosnku 
Oliwa lub olej
Przyprawy: słodka papryka, pieprz ziołowy, sól 

Przygotowanie:


Cebulę dusimy na oleju z łyżką wody. Tofu miksujemy razem z przecierem pomidorowym, czosnkiem i przyprawami. Do masy dodajemy majonez i cebulę i miksujemy dalej. Na koniec wrzucamy szczypiorek i mieszamy.

1 komentarz:

  1. Jej, jedzonko wygląda przepysznie! I widzę znajome ulotki Empatii! :D
    Gdybym miała możliwość, na pewno bym na kiermasz wpadła ;D.

    OdpowiedzUsuń