piątek, 7 października 2011

Razowiec z gruszkami




Smak gruszek i cynamonu zawsze kojarzy mi się z jesienią:)

Składniki:

1,5 szklanki mąki razowej
1 szklanka cukru trzcinowego
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
1 łyżeczka soli
1 łyżka cynamonu
1 szklanka mleka sojowego
1/3 szklanki oliwy z oliwek

kilka gruszek (tu 4)

Przygotowanie:

Mieszamy oddzielnie składniki mokre i suche. Mokre dodajemy do suchych intensywnie mieszając. Gruszki kroimy w drobne kawałki i wrzucamy do ciasta.
Przelewamy do keksówki i pieczemy 40minut w 200 stopniach.
Smacznego:)

1 komentarz:

  1. hmmm zaczynam mu się przyglądać temu razowcowi :) a on zaczyna mnie hipnotyzować ...:)

    OdpowiedzUsuń