wtorek, 27 września 2011

Zupa pieczarkowa

Składniki:

woda
włoszczyzna
pół kilograma pieczarek

sól ziołowa
pieprz
liść laurowy
sos sojowy
mąka
łyżka oliwy z oliwek


Przygotowanie:

Włoszczyznę kroimy w kostkę i wrzucamy do wrzącej wody. Dodajemy dużą łyżkę sosu sojowego, liść laurowy, sól i pieprz. Po ok 15 minutach dodajemy pokrojone i obrane pieczarki. Całość gotujemy do momentu, aż warzywa będą miękkie. Na koniec zaprawiamy zupkę mąką rozrobioną w szklance wody i dolewamy kroplę oliwy z oliwek.

Zupa wspaniale smakuje z grzankami, ale można ją podawać z makaronem, bądź ryżem.

1 komentarz:

  1. Witam

    Poszukuje kontaktu do autora blogu:
    catering (malpa) najadacze.pl
    bede wdzieczny za maila

    pozdrawiam
    Daniel

    OdpowiedzUsuń