Składniki:
30 dag odsączonego tofu naturalnego
2 dojrzałe pomidory
1 cebula
ząbek czosnku
szczypiorek
bazylia, oregano lub inne zioła według uznania
ząbek czosnku
szczypiorek
bazylia, oregano lub inne zioła według uznania
czarny pieprz
czarna sól (zamiennie może być zwykła)
kurkuma
kurkuma
oliwa/olej
Przygotowanie:
Pomidory pokroić w kostkę. Odsączyć tofu i rozetrzeć widelcem. Cebulę pokroić w plastry i podsmażyć na oleju razem z czosnkiem, dodać pomidory,bazylię i oregano i dusić do miękkości. Dodać tofu i wymieszać dokładnie. Doprawić pieprzem i solą.
Polecamy czarną sól, ponieważ nadaje aromatu zbliżonego do aromatu jajka. Jeśli jednak jej nie posiadacie przyprawcie tofucznicę zwykłą solą, bądź solą ziołową. Kurkuma natomiast nie ma żadnych walorów smakowych, nadaje jednak ładnego żółtego koloru upodabniając ją do klasycznej jajecznicy:)
Polecamy czarną sól, ponieważ nadaje aromatu zbliżonego do aromatu jajka. Jeśli jednak jej nie posiadacie przyprawcie tofucznicę zwykłą solą, bądź solą ziołową. Kurkuma natomiast nie ma żadnych walorów smakowych, nadaje jednak ładnego żółtego koloru upodabniając ją do klasycznej jajecznicy:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz